Μικροί Εξερευνητές!

 

Μικροί Εξερευνητές:

Αυτοτελές Εργαστήριο για παιδιά απο 18 έως 36 μηνών

...μαζί με τους γονείς τους!

3b6ede fc6a4adadcc142738c8978ff24c41a8d mv2

Το παιχνίδι μπορεί να κρύβεται παντού!

depositphotos 31750619 stock photo children playing with the leavesΣτην άμμο, στο νερό, στα χρώματα, στα φύλλα των δέντρων, σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, σε όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας.

Οι «μικροί εξερευνητές» πειραματίζονται και ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους.

Αυτό, φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμβεί μακριά από την μαμά ή τον μπαμπά.

Γονείς και παιδιά, μοιράζονται τη χαρά της ανακάλυψης και διασκεδάζουν μαζί!

Μία μοναδική παιδική δραστηριότητα για μικρά παδιά ηλικίας απο 18 έως και 36 μηνών.

 

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

 

Σάββατο 4/11:   Βρέχει, βρέχει, ψιχαλίζει. Φτιάχνουμε μια αλλιώτικη βροχή και τρέχουμε, τσαλαβουτάμε και 1κυλιόμαστε σε αυτήν. Πριν φύγεις, θα πάρεις και λίγη βροχή μαζί σου!

Σάββατο 11/11:  Πέφτουνε τα φύλλα. Ο βοριάς έκανε την δουλειά του… φύσηξε και έριξε όλα τα φύλλα από τα δέντρα. Φέρε ένα φύλλο δέντρου μαζί σου!

Σάββατο 18/11:  Χρώματα και σαπουνάδες. Τι μπορεί να συμβεί αν συναντηθούν και ανακατευτούν αυτά τα δυο; Έλα να φτιάξουμε το πιο πρωτότυπο έργο τέχνης!

Σάββατο 25/11:  Μια πατάτα χοντρούλα. Σου αρέσουν οι πατάτες; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τις φάμε! Θυμήσου να φέρεις μια πατάτα από το σπίτι σου.

 

Ώρες εργαστηρίων:     

Μοσχάτο  10 :30 - 11 : 30      &    Κορυδαλλός   12:30  -  13:30

theoxarΚόστος εργαστηρίου: 8 ευρώ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή του παιδιού καθώς και του γονέα που το συνοδεύει).

Ειδική προσφορά γνωριμίας 5€ για το εργαστήριο στις 4 Νοεμβρίου!

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αθηνά Γεωργάκη, Νηπιαγωγός.

την εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν έως  10 παιδιά μαζί με την μαμά ή τον μπαμπά τους.

παραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109400493, 2104005969, 2111835104.

 

Λίγα λόγια παραπάνω…

p14     Ο παιδικός εγκέφαλος μαθαίνει από τις εμπειρίες που του παρέχει το σώμα. Γι’ αυτό και τα παιδιά έχουν την ανάγκη να εξερευνούν το περιβάλλον με όλες τις αισθήσεις τους. Να βλέπουν, να μυρίζουν, να γεύονται, να λερώνονται… να αισθάνονται με τα χέρια και το σώμα τους.

     Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι πολύ ευεργετικό στις μικρές ηλικίες, αφού δίνει την δυνατότητα στα μικρά χεράκια να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αφής και της λεπτής κινητικότητας.

     Στο επίκεντρο του παιχνιδιού δεν είναι η δημιουργία κάποιας κατασκευής ή χειροτεχνίας από τα παιδιά, αλλά η ενεργός εξερεύνηση των υλικών και των ιδιοτήτων τους. Όλες οι παιδικές δραστηριότητες είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες με σκοπό να σας προσφέρουν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο καθώς και νέες ιδέες για το προσωπικό σας παιχνίδι με το παιδί σας.

     Τα παιδιά με την φυσική περιέργεια που τα διακρίνει πειραματίζονται, σε ασφαλές περιβάλλον παρουσία του γονέα, με τον δικό τους τρόπο, στον δικό τους χρόνο και καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους.

 

Tags: Παιδικές εκδηλώσεις |  Παιδικές δραστηριότητες | Δραστηριότητες για νήπια | Δραστηριότητες για παιδιά | Δημιουργική απασχόληση παιδιών και νηπίων | Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

 

 

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων