Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 07:21

Οδηγός Διακοπών Μεθάνων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διακοπές στα Μέθανα

Καλώς ήρθατε στα Μέθανα, ένα υπέροχο μέρος στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου, μόλις δύο ώρες απο το λιμάνι του Πειραιά με το Ferry Boat, είτε πάλι δύο περίπου ώρες οδική διαδρομή μέσω Κορίνθου και στη συνέχεια ακολουθώντας τη διαδρομή προς την Επίδαυρο.

Αυτό σημαίνει πως μας δίνεται η επιλογή να μεταβούμε με ποικίλλους τρόπους σε μια επιλογή κατάλληλη ακόμα και για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

Τα Μέθανα είναι ένας προορισμός για όλες τις ηλικίες καθώς μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή να φάτε με την παρέα σας στα πολύ όμορφα και φιλόξενα εστιατόρια της περίοχής. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρεται σε πολύ προσιτές για την εποχή τιμές.

Εμείς στην Ανάδραση θα χαρούμε πολύ να επισκεθείτε το πανέμορφό μας τοπίο τόσο για ξεκούραση όσο και για μια πιο κοντινή επαφή με τη φύση που όλοι μας τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.


Τα Μέθανα, µία ηφαιατειογενής χερσόνησος της βορειο-  ανατολικής Πελοποννήσου στον Σαρωνικό κόλπο (µε πληθυσµό 2.056 κατοίκους), παρά. τη µικρή σχετικά έκτασή της είναι µία  µοναδική σύνθεση πολύχρωµων εικόνων, που αιφνιδιάζουν ευχάριστα και τελικά συναρπάζουν τον επισκέπτη. Η γεωγραφική θέση της, η ποικιλία και οι εναλλαγές του φυσικού τοπίου της, όπου κυριαρχούν το πράσινο της βλάστησης και το καφεκόκκινο των ηφαιστειακών κρατήρων, οι όµορφες παραλίες, οι ιαµατικές πηγές και η πολιτιστική κληρονοµιά της την καθιστούν προορισµό ιδιαίτερα ελκυστικό για διακοπές  όλες τις εποχές του χρόνου, για θεραπεία και αναζωογόνηση, αλλά και για τις «αποδράσεις» του Σαββατοκύριακου. Από εδώ επίσης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πραγµα- τοποιήσει ηµερήσιες εκδροµές στην αρχαία Επίδαυρο, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες ή τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες).

1

 

Παραπάνω μπορούμε να δούμε μια

πανοραμική φωτογραφική λήψη της 

πόλης των Μεθάνων που δεσπόζουν

τα καταγάλανα νερά, η φύση, τα

σκάφη που προσαράζουν στο λιμάνι

τόσο κατα την καλοκαιρινή περίοδο

αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του

έτους.

Το 1826, στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, ο γάλλος αξιωματικός Κάρολος Φαβιέρος, διοικητής των ελληνικών τακτικών στρατευμάτων, διαφωνώντας με τον Γκούρα για την άμυνα της Αθήνας μετέφερε το στρατό στα Μέθανα. όπου έκτισε και κάστρο (στον ισθμό - σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση). Τη δεκαετία του 1870 γίνονται οι πρώτες προσπάθειες συστηματικής αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και η περιοχή αρχίζει να αναπτύσσεται. Από τις αρχές του 20ού αι. οικοδομούνται τα πρώτα υδροθεραπευτήρια και στη διάρκεια του μεσοπολέμου τα Μέθανα έχουν πλέον εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές λουτροπόλεις, όπως φαίνεται και από τα δείγματα αρχιτεκτονικής  εκείνης της περιόδου που σώζονται ακόμη.

Η ανάπτυξη των Μεθάνων συνεχίζεται και σήμερα στηριζόμενη πλέον σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποδομών, που εξυπηρετούν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (όχι μόνο τον ιαματικό, αλλά και τον περιπατητικό - οικολογικό, τον αθλητικό και τον τουρισμό θαλασσίων σκαφών αναψυχής).

 

 

 

2

 

Η χερσόνησος των Μεθάνων, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο λόφο του Παλαιόκαστρου (όπου βρίσκεται η ακρόπολη των αρχαίων Μεθάνων), είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή. Η κατοίκηση συνεχίζεται πυκνότερη κατά την πρωτοελλαδική περίοδο (2800 - 1900 π.χ.), ενώ κατά την υστεροελλαδική - μυκηναΊκή περίοδο (1600 - 1100 π.Χ.) η περιοχή εμφανίζει μεγαλύτερη ανάπτυξη, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα κυρίως από την πρόσφατη ανασκαφή στον Αγ. Κωνσταντίνο, όπου ανακαλύφθηκε σημαντικό ιερό και οικισμός.

Στις αρχές των ιστορικών χρόνων εγκαταστάθηκαν στη χερσόνησο Δωριείς, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Για τη γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο (110ς - 60ς αι.πΧ) οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι περιορισμένες, . ενώ περισσότερα είναι γνωστά για την επόμενη, κλασική περίοδο (480 - 323 πX). Οπως αναφέρει ο Θουκυδίδης, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, το 425 πΧ; οι Αθηναίοι κατέλαβαν τα Μέθανα και, αφού οχύρωσαν τον ισθμό της χερσονήσου, λεηλατούσαν από εκεί τις γειτονικές εχθρικές περιοχές (σώζεται ακόμη μέρος της οχύρωσης): το 421 π.Χ. όμως επέστρεψαν την περιοχή στους Λακεδαιμονίους σύμφωνα με τους όρους της Ειρήνης του Νικία. Κατά τους ελληνιστικούς χρόνους εξερράγη το ηφαίστειο των Μεθάνων, ο περιηγητής Παυσανίας μάλιστα αναφέρει την πληροφορία ότι οι θερμέςπηγές της περιοχής  δημιουργήθηκαν από την έκρηξη αυτή, την εποχή που βασιλιάς της Μακεδονίας ήταν ο Αντίγονος Β' Γονατάς (277/6 - 239 π.Χ.). Την ίδια περίοδο η χερσόνησος περιήλθε στην εξουσία του Πτολεμαίου Β' Φιλαδέλφου και έλαβε το όνομα Αρσινόη προς τιμήν της (νεκρής) αδελφής και συζύγου του, ενώ παρέμεινε υπό την κυριαρχία των Πτολεμαίων της Αιγύπτου για ένα περίπου αιώνα.Στους ρωμαϊκούς χρόνους τα Μέθανα ήταν γνωστά για τα θερμά λουτρά τους.

 4

 

 

 

Κύριο χαρακτηριστικό της χερσονήσου των Μεθάνων είναι το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον που γοητεύει τον επισκέπτη με την ποικιλία και τις εναλλαγές του, αλλά και τις γεωλογικές ιδιαιτερότητές του: ηφαιστειακοί κρατήρες και εντυπωσιακοί σχηματισμοί λάβας, οροπέδια. κοιλάδες και χαράδρες,πευκοδάση και αμπέλια, τοποθεσίες με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γραφικά χωριά και εγκαταλελειμμένοι οικισμοί, ξωκκλήσια. πεζούλες,παλιά καλντερίμια και μονοπάτια. πολύπλοκη ακτογραμμή με ορμίσκους και βραχώδεις ακτές συνθέτουν το μοναδικό τοπίο της χερσονήσου.

Στην πόλη των Μεθάνων το κατάφυτο από πεύκα νησάκι
των Αγ Αναργύρων (ενώνεται µε δρόµο µε την πόλη) µε
τον οµώνυµο ναϊσκο και τα κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης
απέναντι, το µεγαλοπρεπές κτήριο του υδροθεραπευτηρίου και η Βρωµολίµνη µε τις θειούχες πηγές οι οικισµοί Αγ Χαράλαµπος και Δριτσέικα (λίγο πιο έξω από την πόλη),µε χαρακτηριστικά δείγµαταπαραδοσιακής αρχιτεκτονικής.Τα ερείπια της ακρόπολης των αρχαίων Μεθάνων στο λόφο του Παλαιόκαστρου (κοντά στο χωριό Βαθύ,στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου) περιοχή που είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή, όπου σώζονται σε
αρκετά καλή κατάσταση τµήµατα αρχαίου τείχους

 Πολύ κοντά βρίσκεται και ο µικρός, λιθόκτιστος βυζαντινός ναός του Αγ Νικολάου.

Το λιµναίο «σπήλαιο των περιστεριών» (στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου, κοντά στο στενό του ισθµού - η πρόσβαση είναι δυνατή από µονοπάτι), το οποίο ανακαλύφθηκε το 1973 και καταλήγει σε τρεις θαλάµους καλυµµένους µε νερό.

 Στο στενό του ισθµού (στην κορυφή λόφου, όπου οδηγεί µονοπάτι) τµήµατα από την οχύρωση που οικοδόµησεο αθηναίος στρατηγός Νικίας κατά τη διάρκεια τουΠελοποννησιακού Πολέµου (425 π.Χ.),καθώς και το µικρό κάστρο που έκτισε το 1826 ο γάλλος αξιωµατικός Φαβιέρος, διοικητής των ελληνικών τακτικών στρατευμάτων. και σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Από εδώ η θέα και προς τις δύο πλευρές της θάλασσας, δυτικά και ανατολικά, είναι µαγευτική.

 

 5

 

Τα χωριά της ενδοχώρας,  κτισµένα σε κατάφυτες πλαγιές, µε πανοραµική θέα στη θάλασσα και το ηφαίστειο. διατηρούν ακόµη πολλά αξιόλογα δείγµατα παραδοσιακήςαρχιτεκτονικής καθώς η τοιχοποιία των παλαιοτέρων κτισµάτων βασίζεται στην καλοδουλεµένη ηφαιστειακή πέτρα που αφθονεί στην περιοχή: το Μεγαλοχώρι  και το Μεγαλοποτάµι, στη, νοτιοδυτική πλευρά της Χελώνας, της υψηλότερης κορυφής της χερσονήσου (740 μ) η Κα(η)µένη Χώρα, κτισµένη σε κοιλάδα,  στους πρόποδες του υψώματος  του ηφαιστειακού κρατήρα τα Παλαιά Λουτρά (ή Κάτω Μούσκα), ο Μακρύλογγος (ή Πάνω Μούσκα) και η Κουνουπίτσα (µε αρκετούς λιθόκτιστους ναούς ιστορικήςκαι αρχιτεκτονικής αξίας οτην ευρύτερη περιοχή της, όπως ο ναίσκος του Αγ. Κωνσταντίνοu)στη βόρεια πλευρά η Κυψέλη και οι Αγ. Θεόδωροι στο ανατολικό τµήµα της χερσονήσου επίσης οι εγκαταλελειµµένοι οικισµοί (οδηγούν µονοπάτια) Στέρνα Γαµπρού µε το ναό του Σωτήρος (στη βορειοδυτική πλευρά) και Παναγίτσα(στη νότια πλαγιά της Χελώνας), κοντά στον οµώνυµο,κορψότατο ναό, κτισµένο από λαξευτή ηφαιστειακή πέτρα.

                                    Όμορφα χωριά της χερσονήσου των Μεθάνων.
 7  14
 10  11

 13

Η τουριστική υποδοµή των Μεθάνων, µε πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαµερίσµατα και δωµάτια κάθε κατηγορίας που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και την αίσθηση της οικογενειακής φιλοξενίας, µπορεί να εξασφαλίσει στον επισκέπτη άνετη και ευχάριστη διαµονή.

 

 8

Μόλις 9 χιλιόμετρα δρόμο απο την πόλη των Μεθάνων βρίσκεται το όμορφο παραθαλάσιο χωριό που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια καταγάλανη παραλία στην οποία τα παιδιά σας μπορούν να παίζουν ανέμελα στην αμμουδιά της. Τα νερά είναι ρηχά, και σε συνδυασμό με την άμμο προσφέρεται για οικογένειες που θέλουν να περάσουν ανέμελα την ώρα τους. Μετά το μπάνιο μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά ποιοτικό φαγητό και υπέροχη φιλοξενία στα τοπικά εστιατόρια ατενίζοντας σε πολύ μικρή απόσταση τα νησιά της Αίγινας και το πανέμορφο Αγκίστρι.

   

17

Οσοι αγαπούν την πεζοπορία µπορούν να γνωρίσουν το ελκυστικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ενδοχώρας µέσα από ένα οργανωµένο δίκτυο καλά διατηρηµένων καλντεριµιών και µονοπατιών.Η διαδροµή Χελώνα -η υψηλότερη κορυφή της χερσονήσου 740 µ.) διέρχεται από την περιοχή που εκτείνεται µεταξύ των οικισµών του Μεγαλοχωρίου και της Κα(η)µένης Χώρας,Η διάρκειά της είναι περίπου τέσσερις µε πέντε ώρες
υπολογίζοντας καικάποιες στάσεις, που είναι απαραίτητες για ξεκούραση καιεξερεύνηση της ενδιαφέρουσας αυτής περιοχής.

Αφετηρία της διαδροµής είναι το Μεγαλοχώρι, κτισµένο στις νοτιοδυτικές υπώρειες της Χελώνας, σε θέση µε πανοραµική θέα στον κόλπο της Επιδαύρου καιτους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, Αξιοπρόσεκτη είναι η τοιχοποιία των παλαιών κατοικιών (από ηφαιστειακή πέτρα επιµελώς κατεργασµένη) και ο λιθόκτιστος ναός της Υπαπαντής στην πλατεία του χωριού, Ολη η περιοχή είναι κατάφυτη από πεύκα, ελιές,αµυγδαλιές, συκιές και αµπέλια, ενώ οι ατελείωτες σειρές από πεζούλες και ξερολιθιές δείχνουν το µόχθο των ανθρώπων του παρελθόντος να αξιοποιήσουν και το ελάχιστο τη γή που κατείχαν.Ερχόμενος ο πεζοπόρος από τα Μέθανα, όταν φθάσει στο Μεγαλοχώρι, στρίβει δεξιά  στον πρώτο δρόµο που συναντά. Μπαίνοντας στο χωριό ακολουθεί τον ανηφορικό δρόµο, περνά το λιοτρίβι αριστερά και µετά από πενήντα περίπου µέτρα στρίβει δεξιά όπου βρίσκει ένα ρέµα.Ανηφορίζει το ρέµα και µετά από δέκα περίπου µέτρα συναντά το µονοπάτι. Είναι καλοστρωµένοµονοπάτι από µεγάλες και καλοδουλεµένες πέτρες, σε άριστη κατάσταση, που οδηγεί χωρίς κανένα πρόβληµα προσανατολισµού στον µικρό, εγκαταλελειµµένο οικισµό της Παναγίτσας,σε υψόµετρο 550 µ. Ακολουθώντας το µονοπάτι, ύστερα από ανηφορική πορεία µισής περίπου ώρας, φθάνει στο θαυµάσιο µικρό ναό της Παναγίτσας, που έχει τοιχοποιία από πελεκηµένη ηφαιστειακή πέτρα. ελάχιστα και µικρά ανοίγµατα και τµήµατα  στο εσωτερικό του. Η διαδροµή µέχρι την Παναγίτσα διέρχεται από χωράφια και πεζούλες και προσφέρει υπέροχη θέα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εγκαταλελειµµένος οικισµός βρίσκεται στην πλαγιά παλαιού ηφαιστειακού κρατήρα -που κάποτε κάλυπταν αµπέλια και άλλες καλλιέργειες- και διατηρεί ακόµη κάποια χαρακτηριστικά, λιθόκτιστα δείγµατα λαϊκής αρχιτεκτονικής.Ο πεζοπόρος µετά το εκκλησάκι συνεχίζει σε κατεστραµµένο µονοπάτι και ανηφορίζει δυτικά µε σηµάδι τα τρία σπίτια που ξεχωρίζουν πάνω από τις πεζούλες. Διασχίζει το χωµατόδροµο που συναντά και ακολουθεί το µονοπάτι, που καταλήγει σε µικρό πλάτωµα. Στρίβει δεξιά σε χωράφια απ' όπου το µονοπάτι οδηγεί χωρίς  ιδιαίτερη δυσκολία σε µικρό διάσελο (θέση Σπατέσι, σε οψόµετρο 690 µ.).  Στη συνέχεια κατηφορίζει µέσα από πυκνό πευκοδάσος µέχρι τη θέση Μακρύλογγος ωψόµειρο 550 µ) και φθάνει σε αγροτικό δρόµο. Περνά από παλιά στέρνα αριστερά και συνεχίζεικατηφορικά µέχρι τον επίσης εγκαταλελειµµένο οικισµό της Στέρνας Γαµπρού, όπου οδηγεί λιθόστρωτο, επιµελώς κατασκευασµένο µονοπάτι µερικών δεκάδων µέτρων.

Μπαίνοντας στον οικισµό, όπου υπάρχουν πλέον µόνο ερείπια παλαιών κατοικιών -κτισµένων µε την παραδοσιακή τεχνική, που αξιοποιεί τη ντόπια ηφαιστειακή πέτρα- συναντά τη στέρνα και κατόπιν διασχίζει κωρόφιο µε κατεύθυνσηβορειοδυτικά, προς το χωριό Κα(η)µένη Χώρα.Βρίσκει και πάλι λιθόστρωτο µονοπάτι, που κατηφορίζει. Ακριβώς απέναντι βλέπει τη νότια πλαγιά του κεντρικού ηφαιστειακού κώνου της χερσονήσου, στους πρόποδες του οποίου είναι κτισµένη η Κα(η)µένη Χώρα (το όνοµά  της οφείλεται στα µαύρα ηφαιστειακά πετρώµατα της περιοχής.  Προς το τέλος της διαδροµής, σε σηµείο όπου βρίσκεται µισοσβησµένη πινακίδα. το µονοπάτι διχοτομείται.Συνεχίζοντας  ευθεία φθάνει σε δέκα περίπου λεπτά στο χωριό. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει τις πολλές τρύπες που βρίσκονται στις πλαγιές του ηφαιστείου και χρησιµοποιούνται ακόµη και σήµερα από τους κατοίκους ως φυσικά ψυγεία για τη διατήρηση τροφίµων. Αν στρίψει δεξιά, σε τριάντα περίπουλεπτά φθάνει στον ηφαιστειακό κρατήρα της Κα(η)µένηςΧώρας, έναν από τους τριάντα που υπάρχουν στη χερσόνησο των Μεθάνων.

 16

Επίσης λειτουργεί ναυτικός όµιλος µε συμμετοχές σε αγώνες ιστιοπλοίας  κανόε - καγιάκ κ.ά., ενώ στις παραλίες της χερσονήσου ο επισκέπτης, εκτός από το κολύµπι και το ψάρεµα, µπορεί να ασχοληθεί και µε άλλες δραστηριότητες, όπως ελεύθερη κατάδυση, ιστιοπλοίας wind surfing Κ.ά. Οι λάτρεις της θαλάσσιας περιπέτειας και των σκαφών αναψυχής (ιστιοφόρα ή ταχύπλοα) έχουν τη δυνατότητα ναπροσεγγίσουν στο ασφαλές λιµάνι των Μεθάνων, στη µαρίνα ή στα λιµανάκια Βαθύ και Αγ. Γεώργιο και να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο µε τον περίπλου της χερσονήσου.

 

 20

Τα Μέθανα προοφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα μέσα από ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων να έλθει σε επαφή με γνήσιες μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας.

 21

Οι θερμές ιαματικές πηγές των Μεθάνων κατέχουν εξέχουσα θέση  στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής.  Ήταν γνωστές ήδη από τους αρχαίους χρόνους και  μερικές χρησιμοποιούνταναπό  τότε, Σχετικές αναφορές γίνονται  από το γεωγράφοΣτράβωνα (1ος αι π.Χ.- 1ος αι. μ.Χ.), το λατίνο ποιητή Οβίδιο (1ος αι π.Χ.- 1ος αι. μ.Χ. και τον περιηγητή Παυσανία (2ος αι.μ.Χ.), Ο τελευταlος μάλιστα φαίνεται ότι αναφέρεται στις πηγές  του Αγ. Νικολάου Παλαιών Λουτρών, που μέχρι σήμερα είναι  γνωστές ως <<Λουφά του Παυσανία>>. Κατά τον αρχαίο περιηγητή  μετά από έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων την εποχή που βασιλιάς της Μακεδονίας ήταν Αντίγονος  Β' Γ ονατάς (277/6 - 239 π.Χ).

 22

 

Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ο επισκέπτης των Μεθάνων έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αρκετές παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια. που διατηρούν τον αυθεντικό λαϊκό χαρακτήρα τους, ενώ θα βιώσει μία αλησμόνητη εμπειρία με την παρουσία του στον εορτασμό της Αποκριάς (κάψιμο Καρνάβαλου, αναπαράσταση μεθανίτικου νόμου) και το πασχαλινό γλέντι.

19

Το καλοκαίρι γίνονται παραστάσεις από συγκροτήματα λαϊκών - παραδοσιακών χορών και μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.ά., ενώ διοργανώνεται και ράλι παλαιών αυτοκινήτων.

 15

Ωραία φωτογραφία απο αγώνες ιστιοπλοίας στην πόλη των Μεθάνων

 

 12

Στην πόλη των Μεθάνων υπάρχει οργανωµένη παραλία επίσης, βόρεια της πόλης, στον όρµο της Λιµνιώνας, µε γαλαζοπράσινα νερά, αµµώδης παραλία µε βότσαλα. Σε κατάφυτο περιβάλλον.

Στη βόρεια πλευρά υπάρχουν οι παραλίες Φωφλάκα στους Αγ. Θεοδώρους, του Αγ. Γεωργίου και του Αγ.Νικολάου Παλαιών Λουτρών (όπου βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές των λεγοµένων Λουτρών του Παυσανία), ενώ στην ανατολική ακτογραµµή η παραλία Αλµύρα στο Βαθύ.

 

 9

 

 

Στη χερσόνησο των Μεθάνων υπάρχουν αρκετές παραλίες, οργανωµένες και µη, περισσότερο πολυσύχναστες ή ερηµικές, σε γαλήνιους όρµους ή σε βραχώδεις ακτές, όλες σε περιοχές φυσικού κάλλους, που προσφέρονται για κολύµπι, ψάρεµα, χαλάρωση και κάθε είδους θαλάσσια αθλήµατα και δραστηριότητες.   Η τουριστική υποδοµή των Μεθάνων, µε πολλά ξενοδοχεία. ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαµερίσµατα και δωµάτια κάθε κατηγορίας που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και την αίσθηση της οικογενειακής φιλοξενίας, µπορεί να εξασφαλίσει στον επισκέπτη άνετη και ευχάριστη διαµονή.

 

 

3

Ο ηφαιστειακός κρατήρας κοντά στο χωριό Kα(η)μένη χώρα. στη βορειοδυτική ενδοχώρα. ένας από τους 30 συνολικά, μικρούς και μεγάλους, κρατήρες που είναι διάσπαρτοι σε όλη τη χερσόνησο. Η ανάβαση στο χώρο (πορεία περίπου μισής ώρρς σε βατό, σηματοδοτημένο μονοπάτι) προσφέρει στον οδοιπόρο μία εμπειρία ανεπανάληπτη: διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση από πέύκα, κουμαριές, πουρνάρια και ελιές, άγρια, επιβλητική ομορφιά, σχηματισμοί λάβας με παράξενα  σχήματα και καφεκόκκινο χρώμα και στην κορυφή πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού.

 P1020273

Το πολιτιστικό κέντρο των Μεθάνων που εγκαινιάστηκε φέτος μπορεί να φιλοξενήσει  πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικών στο νησί. Το Χειμώνα λειτουργεί ώς κινηματογράφος όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε πλήθος ταινιών, είτε ώς έκθεση με έργα ζωργάφων και άλλων καλλιτεχνών.

Διαβάστηκε 789 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 07:38
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κατασκευή Ιστοσελίδας Μαραγκός Νίκος ΜΕΘΑΝΑ Εν Πλω »

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων