Συνέδρια και Εκδηλώσεις

 

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

18:00

bulling

Ανάδραση Κορυδαλλού

Όρια - Φοβίες - Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)

    Ο όρος «εκφοβισμός » , χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε παίδι και έφηβο από άλλο παιδί ή έφηβο, εντός και εκτός σχολείου.

    Πρόκειται για μία ανοιχτή συζήτηση που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε ενήλικες που επιθυμούν να ενημερωθούν για ένα φαινόμενο που παρουσιάζει μεγάλη έξαρση ειδικότερα στις μέρες μας.

   Ομιλήτρια θα είναι η κ. Αγγελική Παρίου, Ιατρική Ψυχολόγος, Ομαδική αναλύτρια

   Ημερομηνία ομιλίας: Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και 18:00.

   Χώρος Διεξαγωγής Ομιλίας: Ανάδραση Κορυδαλλού (Δημητρίου Διαμαντίδη 5 Κορυδαλλός. Πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

   Θα σας παρακαλούσαμε να μας καλέσετε σε ένα απο τα τηλέφωνα των γραμματειών μας για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

   (Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα υπάρχει και υπεύθυνος που θα μπορεί ν'απασχολήσει τα παιδιά σας).

 Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

13:00σχολικος εκφοβισμος

Ανάδραση Μοσχάτου

 Το άγχος στην εφηβεία

    Η εφηβεία ορίζεται ως η εξελικτική διεργασία στη ζωή του ανθρώπου που αρχίζει «βιολογικά» με τις μεταβολές της φυσιολογίας της ήβης και τελειώνει «ψυχολογικά» με την απόκτηση της ταυτότητας του εαυτού και του φύλου, καθώς και του αισθήματος της ανεξαρτησίας που σηματοδοτεί την ενηλικίωση του. Έτσι η «εφηβεία» από την σύγχρονη ψυχιατρική σκοπιά αντιμετωπίζεται ως το σύνολο των ψυχολογικών αναπτυξιακών διαδικασιών που συνδέονται με τις ωριμοποιητικές μεταβολές της ήβης, δια μέσου των συγκεκριμένων ιστορικών και κοινωνικών συνθηκών. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσάρεστο που δυσκολεύει την καθημερινή ζωή των εφήβων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

   Είναι μία ομιλία- συζήτηση που απευθύνεται σε εφήβους. Τα παδιά θα πάρουν τον πρώτο λόγο για να κατανοήσουν τι τους συμβαίνει αλλά και να μπορέσουν να εκφράσουν τις ανησυχίες του και τις απόψεις τους για τα καθημερινά τους βιώματα.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Αγγελική Παρίου

Ημερομηνία Ομιλίας: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και 13:00

Τόπος διεξαγωγής ομιλίας: Ανάδραση Μοσχάτου

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας καλέσετε σε ένα απο τα τηλέφωνα των γραμματειών μας για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

   
   

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων