Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 10:18

Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή

 

Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (ή απλώς ηλεκτρική επαγωγή) (Electric Induction) ονομάζεται η εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας μαγνητικού πεδίου. Συγκεκριμένα είναι το φαινόμενο της ανάπτυξης διαφοράς δυναμικού στα άκρα ενός αγωγού, η οποία λαμβάνει χώρα όταν μεταβάλλεται η μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια που ο συγκεκριμένος αγωγός ορίζει. Έτσι, η διαταραχή τουμαγνητικού πεδίου προκαλεί διαταραχή του ηλεκτρικού πεδίου.

 


Η ανακάλυψη του φαινομένου αποδίδεται στον Άγγλο φυσικό Μάικλ Φαραντέι(*) (Michael Faraday), με πιθανότερη ημερομηνία πρώτης παρατήρησης την 29η Αυγούστου 1831.

 

Η ταινία απευθύνεται κυρίως στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και έχει ως θέμα την αξία των ανακαλύψεων στη Φυσική και την πρόοδο της επιστήμης. Η επιστημονική πρόοδος παρουσιάζεται ως μια συνέχεια που εμπλουτίζεται από τη συνεισφορά των επιστημόνων.

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1157 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 10:21
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Φυσική: Κρούσεις »

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων