Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία;

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:

 • Συναισθηματικός Πόνος
  Οταν βιώνεις θλίψη, πένθος, ή επίμονο άγχος, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις αιτίες που προκαλούν τις δυσκολίες σου, τα συμπτώματα που ένιωθες να ανακουφιστούν.
 • Σχέσεις με γονείς, συναδέρφους, φίλους, συντρόφους
  Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο να καταλάβεις την αιτία που αντιμετωπίζεις προβλήματα στις σχέσεις σου, και να αποκτήσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι προκειμένου να βελτιώσεις τις σχέσεις σου.
 • Αυτογνωσία και αναπτυξη δεξιοτήτων
  Μολονότι μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος χωρίς ανησυχητικές δυσκολίες, μπορείς, με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου , καθώς και τρόπους ώστε να επιτύχεις ευημερία σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Επίσης η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ενισχυση ή και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα κάνουν τη ζωή σας πιο ικανοποιητική.
 • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
  Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην κατανόηση και στην άμβλυνση των ψυχολογικών συνθηκών που παρεμβαίνουν κι εμποδίζουν την ομαλή σεξουαλική ζωή.
 • Πένθος
  Το γεγονός ενός βίαιου αποχωρισμού σου από έναν σημαντικό σου άνθρωπο - μέσω χωρισμού, ή θανάτου- μπορεί να σου προκαλέσει έντονα δυσάρεστα συναισθήματα. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορεί να βοηθηθείς σημαντικά στο να αντιμετωπίσεις την απώλεια.
 • Βία, Κακοποίηση
  Συχνά τα θύματα βίαιης συμπεριφοράς ή κακοποίησης διακατέχονται από πολύ έντονα συναισθήματα φόβου, θυμού, κι αβοηθησίας, που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά τους να ζήσουν μια ευχάριστη και λειτουργική ζωή.
  Η ψυχοθεραπεία είναι σε θέση να παρέχει ένα ασφαλές κι εμπιστευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να συζητήσεις όλα τα θέματα που αφορούν τις εμπειρίες και να βρεις με αυτόν τον τρόπο την δύναμη να το αντιμετώπισεις.
 • Ψυχικές Διαταραχές
  Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές με την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση να το αντιμετωπίσουν και να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα εκείνα που δυσκολεύουν τη ζωή τους και την επικοινωνία τους.

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων