Πρωινές Καθημερινές Δραστηριότητες Παιδιών 2 - 4 ετών.

... Μαθαίνουμε Παίζοντας

&

       Παίζουμε   Μαθαίνοντας

2      Η ιδέα πίσω απο τη δημιουργία αυτού του ευέλικτου τμήματος είναι η ανάγκη σας για ένα ευέλικτο τμήμα πρωινής απασχόλησης των παδιών σας τις καθημερινές για όσο χρόνο έχετε ανάγκη και όσες ημέρες την εβδομάδα επιθυμείτε.

      Από Σεπτέμβριο ανοίγουμε τα πανιά μας για  τα πρωινά μας ταξίδια στο κέντρο Ανάδραση με πλήρωμα μικρά παιδιά ηλικίας από 2 ετών  και καπετάνιους τους γεμάτους διάθεση για παιχνίδι και κέφι παιδαγωγούς των κέντρων Ανάδραση. 

      Στο ταξίδι θα μας συντροφέψουν και λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές καθώς και ψυχολόγοι προκειμένου τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε στην καλλιέργεια του λόγου, της επικοινωνίας τους, της ομαδικότητας, της αδρής και λεπτής κίνησης τους και της κοινωνικοποίησης τους.

      Ο παιδικός εγκέφαλος μαθαίνει από τις εμπειρίες που του παρέχει το σώμα. Γι’ αυτό και τα παιδιά έχουν την ανάγκη να εξερευνούν το περιβάλλον με όλες τις αισθήσεις τους. Να βλέπουν, να μυρίζουν, να γεύονται, να λερώνονται… να αισθάνονται με τα χέρια και το σώμα τους.3

       Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι πολύ ευεργετικό στις μικρές ηλικίες, αφού δίνει την δυνατότητα στα μικρά χεράκια να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αφής και της λεπτής κινητικότητας.

        Στο επίκεντρο του παιχνιδιού δεν είναι η δημιουργία κάποιας κατασκευής ή χειροτεχνίας από τα παιδιά, αλλά η ενεργός εξερεύνηση των υλικών και των ιδιοτήτων τους.

       Τα παιδιά με την φυσική περιέργεια που τα διακρίνει πειραματίζονται, σε ασφαλές περιβάλλον παρουσία του γονέα, με τον δικό τους τρόπο, στον δικό τους χρόνο και καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους. Άλλωστε το επίκεντρο στο πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι το παιχνίδι το οποίο πιστεύουμε πως είναι ο πιο βασικός άξονας στη μάθηση των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες.

5      Επειδή λοιπόν θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά αλλά και ικανοποιημένους και ξεκούραστους γονείς, για όσους γονείς δεν εργάζονται τα πρωινά  έχουμε φροντίσει παράλληλα με τα παιδικά προγράμματα να υπάρχουν και προγράμματα για τους γονείς εξατομικευμένα ή ομαδικά όπως ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής γονέων, γιόγκα για γονείς , εκμάθηση πλεξίματος ή απλά αν το επιθυμούν να ξεκουραστούν στους άνετους καναπέδες του κέντρου πίνοντας κάποιο από τα ροφήματα ή ακόμη μελετώντας βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη του κέντρου μας.

 

Επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας
Τηλεφωνικώς Μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας.
τηλεφωνο   electronicform 

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων