Λίγα λόγια για εμάς

Home / Εταιρία / Λίγα λόγια για εμάς

Η Φιλοσοφία μας

Ο χώρος μας αντιλαμβάνεται την αξία της συνεργασίας μεταξύ της θεραπείας και της μάθησης κι έτσι πετυχαίνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε μάς έχετε τη μοναδική δυνατότητα για παράδειγμα να συνδυάσετε τη ψυχοθεραπεία ή τη λογοθεραπεία ενός μαθητή λυκείου με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, υπηρεσία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Η αποτελεσματικότητά μας επισφραγίζεται απο την πολυετή πλέον προυπηρεσία μας στο χώρο.

‘Eνας μοναδικός συνδυασμός είναι πλέον στη διαθεσή σας. Στην Ανάδραση πιστεύουμε πως η έννοια της θεραπείας αλλά και της μάθησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και κατά συνέπεια το βέλτιστο αποτέλεσμα έρχεται όταν μπορούν αυτά να συνδυαστούν με επιτυχία. Αυτό ακριβώς μπορείτε να ζητήσετε απο εμάς καθώς σας προσφέρουμε θεραπευτικές υπηρεσίες όπως ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, εργοθεραπεία όπως επίσης και μαθησιακές υπηρεσίες επαγγελματικό προσανατολισμό, κ.α.  Να τονίσουμε φυσικά πως η επιλογή της εκάστοτε υπηρεσίας μας έχει να κάνει ξεκάθαρα με την ανάγκη σας, και βασικό μας μέλημα είναι να ωφεληθείτε με υψηλή ποιότητα και προσιτές τιμές.

 

Κοιτώντας στο παρελθόν η εταιρεία μας ξεκίνησε στο 2003 στο Κερατσίνι προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους των γύρω περιοχών και δύο χρόνια αργότερα ιδρύσαμε παράρτημα στην περιοχή του Μοσχάτου, το οποίο απο το Νοέμβριο του 2014 λειτουργεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του επι της οδού Μακρυγιάννη και Ομήρου 67. Η αγάπη μας για την επαρχία και κυρίως επειδή πιστεύουμε πως πρέπει οι άνθρωποι όλων των περιοχών να έχουν ίσες ευκαιρίες στη θεραπεία αλλά και στη μάθηση μας οδήγησε να δημιουργήσουμε το παράρτημά μας στην πανέμορφη λουτρόπολη του Δήμου Μεθάνων. Απο τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε και το καινούριο μας υποκατάστημα στον δήμο του Κορυδαλλού, πάνω ακριβώς στην πλατεία Ελευθερίας. Μπορώντας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στις περιοχές του Κερατσινίου, του Μοσχάτου, του Κορυδαλλού και των μεθάνων, αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, τιμώντας μας με την εμπιστοσύνη σας τόσο στο θεραπευτιό τμήμα (ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή, θερπαευτικές ομάδες παιδιών εφήβων και ενηλίκων) όσο και στο εκπαιδευτικό (σχολικά μαθήματα για παιδιά με μαθησιακές δυκολίες όλων των επιπέδων της εκπαίδευσης, έως και προετοιμασία μαθητών για πανελλήνιες).

Κάτι που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η Ανάδραση λειτουργεί υπο την ίδια διεύθυνση σε όλα της τα υποκαταστήματα, ακριβώς για να παραμένει παντού ανέπαφη και ακέραιη η ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνετε, μπορώντας να έρχεστε σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους θεραπευτές (ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς).

  • Ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας είναι η Αγγελική Παρίου, Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιατρική ψυχολογία και την ομαδική ανάλυση, ενώ εδώ και χρόνια συντονίζει ομάδες γονέων.
  • Ο Γιώργος Μαθιουδάκης, καθηγητής Φυσικών επιστημών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο τομέα και με ειδίκευση στην αποκατάσταση δυσκολιών μάθησης στη φυσική και τα μαθηματικά.
  • Μία ομάδα ειδικών που αποτελείται απο ψυχολόγους ενηλίκων, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, είναι το έμψυχο δυναμικό που βρίσκεται στη διάθεσή σας.

 

Παρακάτω σας δίνουμε μια γενική εικόνα για το ποιές υπηρεσίες μας μπορείτε να έχετε στο χώρο μας αναλόγως της ηλικίας του παιδιού σας:

1. Προσχολική ηλικία

Προετοιμάζουμε το παιδί σας εάν αντιμετωπίζει θέμα με τον προφορικό του λόγο. Ειδικοί λογοθεραπευτές ασχολούνται με θέματα ομιλίας του παιδιού και μπορούν μέσα από συνεδρίες να διδάξουν σε αυτό τρόπους και μεθόδους ώστε να μπορεί να προφέρει άνετα λέξεις και φράσεις στις οποίες αντιμετώπιζε πρόβλημα ως τώρα. Αυτό μπορεί να του εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση στη σχολική κοινότητα μιας και η καθαρή ομιλία είναι ένα σημαντικό στοιχείο κοινωνικοποίησης ενός ανθρώπου.

Επίσης ο τομέας της εργοθεραπείας βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητές, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της απόδοσης των παιδιών στο γράψιμο αλλά και στο παιχνίδι. Tα παιδιά διασκεδάζουν με την κατασκευή χειροτεχνιών και άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της ηλικίας οι γονείς μπορούν να ζητήσουν απο τους ειδικούς του χώρου μας την προληπτική λογοθεραπευτική και εργοθεραπευτική αξιολόγηση η οποία απευθύνεται σε κάθε παιδί και σκοπός της είναι να έχετε μία επιστημονικά σωστή άποψη σχετικά με την ανάπτυξη του λόγου και των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού σας. Το πρόγραμμα που θα μας ζητήσετε στην περίπωση αυτή είναι το πρόγραμμα 4.

Να τονίσουμε πως ο τομέας της λογοθεραπείας ασχολείται και με παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών που αναζητούν να βελτιώσουν κάποιο ζήτημα που έχει να κάνει με την εκφορά του προφορικού τους λόγου ή και με ενήλικες επαγγελματίες, οπότε και αναφερόμαστε στη λογοθεραπεία ενηλίκων που απευθύνεται σε τραγουδιστές, καθηγητές κ.α που θέλουν να μάθουν τρόπο να προστατεύουν τις φωνητικές τους χορδές.

Στην προσχολική ηλικία το παιδί σας μπορεί να ασχοληθεί με ασκήσεις προγραφής και προανάγνωσης.

2. Παιδιά Δημοτικού

Οι υπηρεσίες μας στην ηλικία αυτή ξεκινούν με την προληπτική διάγνωση τυχόν μαθησιακών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί (δυσλεξία, δυσαριθμησία, υπερκινητικότητα κ.α). Αυτό γίνεται μέσα από ειδικά εγκεκριμένα τεστ που χρησιμοποιούμε και με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το παιδί σας προκειμένου να μπορέσει αργότερα να βελτιώσει το μαθησιακό του προφίλ. Στην περίπτωση αυτή απευθυνόμαστε σε κάθε παιδί που βρίσκεται μεταξύ των τάξεων της Α΄δημοτικού ή της Β΄ και προκειμένου να γίνει μία τέτοια αξιολόγηση μπορείτε να μας καλέσετε, ζητώντας μας το πρόγραμμα 7.

Κατόπιν της διάγνωσης το παιδί σας, και φυσικά εφόσον εντοπιστούν κάποιες δυσκολίες, μπορεί να ενταχθεί σε τμήμα ειδικής αγωγής στο οποίο μέσα από ειδικές ασκήσεις και άλλες πολλές δραστηριότητες θα μπορέσει να βελτιώσει θέματα που έχουν να. κάνουν με τον τρόπο που προσλαμβάνει και αντιλαμβάνεται τη γνώση.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως για την αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών πέρα από τις ειδικές ασκήσεις, βασιζόμαστε και στην επίσημη ύλη που διδάσκεται και στο σχολείο προκειμένου να προετοιμάσουμε το παιδί σας να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της σχολικής τάξης. Έτσι πέρα απο τη θεραπεία της ειδικής αγωγής το παιδί σας μπορεί να διδαχθεί τα μαθήματα του σχολείου του, βοηθώντας το στην καθημερινή του μελέτη.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες αλλά και πολλές από αυτές που θα αναφέρουμε αργότερα συνοδεύονται και με την αντίστοιχη συμβουλευτική γονέων. Η ανάγκη της είναι πολύ σημαντική αφού η πρόοδος ενός παιδιού είναι σε άμεση εξάρτηση από τη συμμετοχή – συνεργασία των γονέων.

3. Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Εξειδικευμένοι καθηγητές είναι δίπλα στο παιδί σας μέσα απο εξατομικευμένο μάθημα προκειμένου να του διδάξουν με ξεχωριστό τρόπο τα σχολικά μαθήματα θεωρητικών και θετικών επιστημών. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται ατομική εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές που αισθάνονται πως στο σχολείο δε μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους παρόλες τις προσπάθειές τους. Με άλλα λόγια ένα παιδί για παράδειγμα που φοιτεί στην Β΄Γυμνασίου μπορεί στο χώρο μας να διδαχθεί τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά της τάξης του απο καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων με τρόπο που να μπορεί να κατανοήσει και να συμμετέχει ενεργά στη σχολική τάξη. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως το μάθημα είναι αυστηρά ιδιαίτερο και γίνεται σε τμήματα του ενός ή δύο παιδιών. Αυτό γίνεται ώστε να επιτυγχάνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα με τις λιγότερες δυνατές ώρες απο τη μία αλλά και για να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε το μάθημα στις δυσκολίες του εκάστοτε παιδιού. Τέλος σχετικά με την υπηρεσία μας αυτή να τονίσουμε πως απευθύνεται σε κάθε μαθητή και όχι αποκλειστικά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες απαραιτήτως καθώς πιστεύουμε πως ακόμα και ένας μαθητής υψηλών μαθησιακών επιδόσεων στο χώρο μας μπορεί να ωφεληθεί χρονικά αφού με τις ελάχιστες ώρες θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Το μαθησιακό τμήμα συμπληρώνει και η υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού που διαθέτουμε, με την οποία μπορεί ένας έφηβός, αλλά ακόμα και ένας ενήλικας να προσδιορίσει με επιτυχία τις επαγγελματικές του κλίσεις. Καινοτομία της Ανάδρασης στον τομέα αυτό αποτελεί το γεγονός πως τα αποτελέσματα του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού επεξεργάζονται απο καθηγητές αλλά και ψυχολόγους ώστε να έχουμε όσο το δυνατό πιο επιτυχημένη διάγνωση του επαγγελματικού προφίλ.

Η μαθησιακή βελτίωση ενός παιδιού μπορεί να χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις και τη συμβολή της ατομικής ψυχοθεραπείας  η οποία  είναι απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις και βοηθάει πάρα πολύ παράλληλα με άλλα προγράμματα που παρακολουθεί το παιδί σας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να διαγνωστεί πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος χρήζουν αποκλειστικά και μόνο την ανάγκη ένταξής του σε πρόγραμμα ψυχοθεραπείας. Η θεραπεία μάλιστα μπορεί να γίνει και σε ομαδικό πλαίσιο αφού στο χώρο μας συντονίζονται και ομάδες παιδιών, προεφήβων και εφήβων. Με τον τρόπο αυτό έχουμε ένα επιπλέον εργαλείο για να βελτιώσουμε θέματα που άπτονται των σχέσεων του παιδιού με τα υπόλοιπα και έτσι να επιτύχουμε άμεσα και ορατά αποτελέσματα σε τομείς που η ατομική θεραπεία αδυνατεί ή υστερεί στο να επιτύχει.

4. Ενήλικες

Η Ανάδραση καλύπτει όλο το φάσμα της ηλικιακής εξέλιξης ενός ανθρώπου. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που αισθάνονται την ανάγκη για ατομική Ψυχοθεραπεία να ξεκινήσουν κατόπιν πάντα δικού τους αιτήματος. Η εσωτερική ανάγκη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι για αναζήτηση της προσωπικότητάς μας μπορεί να γίνει μέσω της ψυχοθεραπείας. Τα ευεργετικά της αποτελέσματα είναι πολύ μεγάλης αξίας για κάθε ένα μας αφού μας φέρνει κοντά με τον πραγματικό μας εαυτό και κατά συνέπεια σε πλήρη αρμονία με το εγώ και το είναι.

Η Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο και με την Ομάδα Αναλυτικού τύπου που ενισχύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις μεταξύ μας, δίνοντάς μας τη μοναδική δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια των άλλων.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ένα περαιτέρω βήμα στην κατάκτηση της αυτογνωσίας κάθε ανθρώπου.

Οι παραπάνω δραστηριότητες συμπληρώνονται και με τη συμμετοχή των μελών του κέντρου μας σε διάφορες δραστηριότητες όπως σε λογοτεχνικό διαγωνισμό παραμυθιού, γιορτές στις οποίες τα παιδιά ξεδιπλώνουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο (π.χ θεατρικές παραστάσεις), bazaar των παιδιών με διάθεση διαφόρων δικών τους δημιουργημάτων, προβολές ταινιών ή επισκέψεις σε χώρους παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.

Να τονίσουμε πως βασικό μας μέλημα είναι να φροντίσουμε την εκάστοτε ανάγκη σας, εφόσον αυτή υπάρχει, και να σας προσφέρουμε οικονομικά προσιτές υπηρεσίες σε συνδυασμό υψηλής ποιότητας προκειμένου να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σας πιστοποιούμε πως φροντίζουμε διαρκώς για τη βελτίωση των παρεχόμενων προς εσάς υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο, γιατί σκοπός μας είναι μέσω της συνεχούς ανάπτυξης να μπορούμε να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ότι καλύτερο.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση της Εταιρείας
Αγγελική Παρίου
και
Γιώργος Μαθιουδάκης