Ομάδες Κοινωνικοποίησης Συναισθηματικής Έκφρασης και Ανάλυσης

Οι ομαδικές δραστηριότητες βοηθούν ιδιαίτερα τα παιδιά να βιώσουν, να εξωτερικεύσουν και να εξετάσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Μέσα στις ομάδες τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους λεκτικά ή μέσω αντικειμένων όπως ο πηλός, τα ζώα, η ζωγραφική, οι κούκλες, τα παιχνίδια, η μουσική, το θέατρο, μέσω παιχνιδιών ρόλων, συνεργατικής συνέντευξης, μέσα από τη δημιουργική έκφραση, τη χορό-κίνηση, τα εικαστικά υλικά.

Μέσα στις ομάδες τα παιδιά αποκτούν ενδιαφέροντα, βρίσκουν ιδέες, αποκτούν θάρρος, συνεργάζονται και διερευνούν τιςσχέσεις τους με τα άλλα μέλη της ομάδας όπως επίσης μαθαίνουν τρόπους να επιλύουν τις συγκρούσεις τους. Οι ομάδες αυτές επίσης εξασφαλίζουν συντρόφους για παιχνίδι. Το παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητες του, όπως επίσης μαθαίνει να υιοθετεί θετικοές κοινωνικές δεξιότητες. Η ομάδα ενθαρρύνει την γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική δράση του παιδιού αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τα συναισθήματα. Προάγει την αυτογνωσία, την αίσθηση της αλληλεξάρτησης, της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Προτρέπει την έρευνα, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Η συμμετοχή στην δημιουργία ομαδικών έργων ενισχύει την αίσθηση της συνοχής και του ανήκειν.

Η ομάδα αποτελεί με τον καιρό μια ζεστή μητρική αγκαλιά μέσα στην οποία το παιδί μπορεί να εκφράσει το θυμό του, την θλίψη του, την χαρά του, να ενεργήσει ελεύθερα, χωρίς ανασφάλεια.

Ο χώρος είναι μια μεγάλη αίθουσα με τραπεζάκι στρογγυλό και καρέκλες που εναλλακτικά αντικαθίστανται από μαξιλάρες. Ο χρόνος είναι μια φορά την εβδομάδα και η διάρκεια 1,5 ώρα. Υπάρχει ένας συντονιστής και ένας συσσυντονιστής , ομαδικοί θεραπευτές , με εκπαίδευση σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών

Υπάρχουν ομάδες παιδιών σχολικής, προσχολικής και εφηβικής ηλικίας. Μέλη στις ομάδες παιδιών μπορούν να είναι παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας όπου εντάσσονται στην ανάλογη με βάση την ηλικία ομάδα
Η ικανότητα στη χαρά είναι μια σημαντική διάσταση της συναισθηματικής νοημοσύνης, της νοημοσύνης της καρδιάς. Η ζωή δεν είναι μια συνεχής και ατέλειωτη ευτυχία, ούτε μπορούμε να αναζητάμε κάτι τέτοιο, αντίθετα μπορεί κάποιος να είναι χαρούμενος με απλά πράγματα. Χαρά υπάρχει απλώς και μόνο επειδή νιώθουμε ότι ζούμε και είμαστε υπεύθυνοι για να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στα παιδιά μας. Αυτό το κάνουμε και στις ομάδες παιδιών.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ομάδες που υπάρχουν στο χώρο μας απο τα παρακάτω άρθρα:

1. Ομάδα Παιδιών ηλικίας απο 4 έως 8 ετών

2. Ομάδα Παιδιών ηλικίας απο 9 έως 12 ετών

3. Ομάδα Εφήβων.

«Με την καρδιά βλέπει κανείς σωστά, το ουσιώδες είναι στο μάτι το αόρατο».

Επίσης στο χώρο μας πραγματοποιούνται ομάδες θεραπείας ενηλίκων.