Ψυχοθεραπεία μέσω Skype (online)

Home / Θεραπεία / Ψυχοθεραπεία / Ψυχοθεραπεία μέσω Skype (online)

Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (internet) είναι μία υπηρεσία που μπορεί να σας προσφερθεί εφόσον υπάρχουν αιτίες που δεν καθιστούν εφικτό τον παραδοσιακό τρόπο ψυχοθεραπείας που γίνεται στο γραφείο του ψυχολόγου–ψυχοθεραπευτή σε μία διαδικασία πρόσωπο με πρόσωπο. Η ψυχοθεραπεια μέσω διαδικτύου ονομάζεται και, ψυχοθεραπεία εξ’αποστάσεως, ψυχοθεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης (skype) κ.α. Είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσω ανταλλαγής κειμένου ή με τη χρήση βίντεο ή ακόμα και με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας* ( Virtual Reality Glasses ).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως έχουμε απο το 2009 εμπειρία στη θεραπεία εξ’ αποστάσεως (online ψυχοθεραπεια) μέσω του ιντερνετ καθώς έχουμε πελάτες μας απο την επαρχία που εξυπηρετούνται με επιτυχία μέσω των θεραπευτών μας απο το διαδίκτυο. Να αναφέρουμε πως οι συνθήκες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι θεραπείες είναι πολύ προσεκτικά μελετημένες ώστε να επιτυγχάνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ψυχολόγοι που εργάζονται στο χώρο μας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε δυσκολίες όπως έντονο άγχος (στρες), κατάθλιψη, διαταραχές πρόσληψης τροφής (νευρική ανορεξία, ορθορεξία), διαταραχές της διάθεσης, διπολική διαταραχή και πολλές άλλες.  Να τονίσουμε πως οι θεραπευτές μας είναι επαγγελματίες ψυχολόγοι, πιστοποιημένοι απο έγκυρα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού με εμπειρία και εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει πως ο θεραπευτής που θα σας αναλάβει είναι κατάλληλος για την προσωπική σας ανάγκη και μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις του αιτήματός σας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η ψυχολογική υποστήριξη μέσω του διαδικτύου (online μέσω skype) έχει το πλεονέκτημα να φέρνει κοντά στην ψυχοθεραπεία ανθρώπους που υπο άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ζουν σε νησιά ή στην επαρχία όπου η πρόσβαση σε κάποιο σύμβουλο ψυχικής υγείας είνα δύσκολη, πολυέξοδη λόγω απόστασης ή ακόμα και ανέφικτη. Επίσης αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ενω έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο γραφείο ενός θεραπευτή, απο την άλλη υπάρχουν καποιοι άλλοι λόγοι όπως κάποια κινητική δυσκολία ή οτιδήποτε άλλο που τελικά τους παρεμποδίζει να φτάσουν έως το γραφείο του ψυχολόγου.

Είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή της ψυχοθεραπείας μέσω υπολογιστή να έχουμε στο νου μας τα παρακάτω για να είμαστε σίγουροι πως είναι η λύση που μας ταιριάζει. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα που σας δίνει μία συγκριτική εικόνα μεταξύ της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας στο γραφείο ενός θεραπευτή και της θεραπείας μέσω διαδικτύου (ιντερνετ ).

Φωτογραφίες του χώρου μας