Αξιολογώντας το παιδί σας με αξιοπιστία

Αξιολογώντας με αξιοπιστία

Κάθε φορά που ένα παιδί έρχεται στο χώρο μας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν αντιμετωπίζει κάποιου είδους δυσκολίες όσον αφορά το λόγο, την κίνηση, τη μάθηση είτε τη συμπεριφορά του, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι γονείς επιθυμούν να έχουν μία σωστή εικόνα των τυχόν θεμάτων που αντιμετωπίζει. Για να το επιτύχουμε αυτό έχουμε ορίσει μία αναλυτική, κατά περίπτωση διαδικασία αξιολόγησης η οποία σας εγγυάται ορθά αποτελέσματα. Η αμοιβή της όλης αυτής διαδικασίας εκ μέρους σας, λειτουργεί προς άμεσο όφελός σας, αφού μπορεί να εξασφαλίσει πως η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις σωστές μεθόδους και η εξαγωγή των αποτελεσμάτων θα είναι αναλυτική και εμπεριστατωμένη.

Η αξιολόγηση είναι μία αυτόνομη διαδικασία

Η αξιολόγηση του παιδιού σας είναι και πρέπει να είναι μία αυτόνομη διαδικασία εντελώς αποκομμένη από τυχόν περαιτέρω ανάγκη θεραπευτικής διαδικασίας. Εμείς στην Ανάδραση πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό και θέλουμε ο γονέας που θα φέρει το παιδί του στο χώρο μας να αισθάνεται την ασφάλεια πως η διάγνωση θα είναι ακριβής, χωρίς η αξιολόγηση να αποτελεί το άλλοθι για ένα οποιοδήποτε προτεινόμενο θεραπευτικό πακέτο. Έτσι με απλά λόγια όταν έρχεστε σε εμάς για αξιολόγηση το βασικό μας μέλημα είναι να προσέξουμε, όπως και οφείλουμε, να γίνει η διαδικασία προσεκτικά, επαγγελματικά και με την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η συχνότητα των αξιολογήσεων για το παιδί.

Προκειμένου να διαπιστώσετε τις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί σας πολλές σίγουρα χρειάζεστε μία σαφή και εμπεριστατωμένη αξιολόγηση. Αυτό για να γίνει χρειάζεται ο θεραπευτής ν’ακολουθήσει μία αρκετά χρονοβόρο διαδικασία τόσο κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης αλλά και μετά από αυτή προκειμένου να εξαγάγει τα αποτελέσματα. Όλο αυτό σας εξασφαλίζει πως γνωρίζετε επακριβώς τι συμβαίνει και από εκεί και πέρα μπορείτε ελεύθερα ν’αποφασίσετε αν χρειάζεται επιπλέον θεραπευτικό πρόγραμμα. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η όλη διαδικασία είναι καλό να γίνεται μία φορά, ή έστω και με μία επανάληψη από κάποιον άλλο θεραπευτή προκειμένου το παιδί σας να μην κουράζεται και ταλαιπωρείται από πληθώρα διερευνητικών «αξιολογήσεων» που του δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα. Έτσι στο χώρο μας φροντίζουμε να έχετε ποιότητα και ακρίβεια στα όποια αποτελέσματα σας δίνουμε.

Η ποιότητα του θεραπευτή

Θέλουμε οπωσδήποτε να είναι σαφές σε εσάς πως η αμοιβή τόσο της αξιολόγησης και κατ’επέκταση του θεραπευτή για τη διαδικασία της αξιολόγησης εξασφαλίζει διπλό όφελος. Από τη μία μπορείτε να αισθάνεστε τη σιγουριά πως ο ειδικός που έχει αναλάβει το παιδί σας είναι ικανός, έμπειρος και με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση θεραπευτής. Ταυτόχρονα επειδή η διαδικασία είναι απαιτητική και υπεύθυνη, ο ειδικός έχει το σωστό κίνητρο για να σας παρέχει μία άκρως αναλυτική και άρτια αξιολογητική έκθεση η οποία για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια. Σίγουρα κατανοείτε πως μία τέτοια παροχή πρέπει και είναι θεμιτό να αμείβεται.

Δωρεάν παροχή ιστορικού.

Σε περίπτωση που θέλετε να γνωρίσετε το χώρο μας και να ρωτήσετε για τις υπηρεσίες μας και τους θεραπευτές μας, σας δίνουμε τη δυνατότητα του δωρεάν ιστορικού με υπεύθυνο θεραπευτή του χώρου μας. Στη συνάντηση αυτή μπορείτε να ρωτήσετε όποιες απορίες έχετε, μπορείτε να δείτε το χώρο που πραγματοποιούνται οι θεραπείες όπως και να έχετε μία κατ’ιδίαν συνάντηση με τους θεραπευτές προκειμένου να έχετε μία πρώτη εικόνα των υπηρεσιών μας. Όλα τα παραπάνω παρέχονται δωρεάν ακριβώς για ν’αποκτήσετε την εικόνα που επιθυμείτε. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του ιστορικού μπορούμε από κοινού ν’αποφασίσουμε για το είδος αξιολογήσεων που θα χρειαστούν ώστε ν’αποφύγετε περιττή ταλαιπωρία για εσάς και το παιδί σας.

Το κέρδος σας είναι μακροπρόθεσμο.

 

Αυτό που θέλουμε να έχετε κατά νου είναι πως το κέρδος σας στο χώρο μας είναι μακροπρόθεσμο και φροντίζουμε για να σας παρέχουμε λύσεις που στο σύνολό τους θα σας προσφέρουν πραγματική και όχι πλασματική οικονομία χρήματος αλλά και χρόνου. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσω:

  • Της λεπτομερής και πλήρης αξιολόγησης που θα σας οδηγήσει στην κατάλληλη, θεραπευτική διαδικασία.
  • Της υψηλής ποιότητας της διεπιστημονικής μας ομάδας η οποία στελεχώνεται από έμπειρους επιστήμονες και σταθερούς συνεργάτες της Ανάδρασης.
  • Της ποιοτικής θεραπείας η οποία εκτός των άλλων σας δίνει ασφαλή αποτελέσματα σε σωστό χρονικό διάστημα.
  • Και πάνω από όλα να έχετε στο νου σας πως βασικός άξονας κατά την παροχή των υπηρεσιών μας είναι η φράση που αποτελεί και δική μας πεποίθηση πως: «Πάνω απ’όλα είναι ο άνθρωπος»

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε πως η πραγματική οικονομία βρίσκεται στην ποιότητα.

 

Με εκτίμηση, Αγγελική Παρίου

Ιατρική Ψυχολόγος,

Ομαδική Αναλύτρια.

Επιστημονική υπεύθυνος της διεπιστημονικής ομάδας της Ανάδρασης