Ψυχοθεραπεία μέσω Skype ( online )

Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (internet) είναι μία υπηρεσία που μπορεί να σας προσφερθεί εφόσον υπάρχουν αιτίες που δεν καθιστούν εφικτό τον παραδοσιακό τρόπο ψυχοθεραπείας που γίνεται στο γραφείο του ψυχολόγου–ψυχοθεραπευτή σε μία διαδικασία πρόσωπο με πρόσωπο. Η ψυχοθεραπεια μέσω διαδικτύου ονομάζεται και, ψυχοθεραπεία εξ’αποστάσεως, ψυχοθεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης (skype) κ.α. Είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσω ανταλλαγής κειμένου ή με τη χρήση βίντεο ή ακόμα και με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας* ( Virtual Reality Glasses ).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως έχουμε απο το 2009 εμπειρία στη θεραπεία εξ’ αποστάσεως (online ψυχοθεραπεια) μέσω του ιντερνετ καθώς έχουμε πελάτες μας απο την επαρχία που εξυπηρετούνται με επιτυχία μέσω των θεραπευτών μας απο το διαδίκτυο. Να αναφέρουμε πως οι συνθήκες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι θεραπείες είναι πολύ προσεκτικά μελετημένες ώστε να επιτυγχάνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ψυχολόγοι που εργάζονται στο χώρο μας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε δυσκολίες όπως έντονο άγχος (στρες), κατάθλιψη, διαταραχές πρόσληψης τροφής (νευρική ανορεξία, ορθορεξία), διαταραχές της διάθεσης, διπολική διαταραχή και πολλές άλλες.  Να τονίσουμε πως οι θεραπευτές μας είναι επαγγελματίες ψυχολόγοι, πιστοποιημένοι απο έγκυρα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού με εμπειρία και εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει πως ο θεραπευτής που θα σας αναλάβει είναι κατάλληλος για την προσωπική σας ανάγκη και μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις του αιτήματός σας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η ψυχολογική υποστήριξη μέσω του διαδικτύου (online μέσω skype) έχει το πλεονέκτημα να φέρνει κοντά στην ψυχοθεραπεία ανθρώπους που υπο άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ζουν σε νησιά ή στην επαρχία όπου η πρόσβαση σε κάποιο σύμβουλο ψυχικής υγείας είνα δύσκολη, πολυέξοδη λόγω απόστασης ή ακόμα και ανέφικτη. Επίσης αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ενω έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο γραφείο ενός θεραπευτή, απο την άλλη υπάρχουν καποιοι άλλοι λόγοι όπως κάποια κινητική δυσκολία ή οτιδήποτε άλλο που τελικά τους παρεμποδίζει να φτάσουν έως το γραφείο του ψυχολόγου.

Είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή της ψυχοθεραπείας μέσω υπολογιστή να έχουμε στο νου μας τα παρακάτω για να είμαστε σίγουροι πως είναι η λύση που μας ταιριάζει. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα που σας δίνει μία συγκριτική εικόνα μεταξύ της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας στο γραφείο ενός θεραπευτή και της θεραπείας μέσω διαδικτύου (ιντερνετ ).

  Συγκριτικός Πίνακας Παραδοσιακή Ψυχοθεραπεία                    Ψυχοθεραπεία Μέσω

Τηλεδιάσκεψης ( Online – Skype )

Τόπος που πραγματοποιείται η θεραπεία  

Εδώ υπάρχει πάντα ο περιορισμός της τοποθεσίας καθώς είναι σημαντικό να βρεθεί κάποιος ψυχοθεραπευτής που να είναι εφικτή η συχνή ( 1 φορά την εβδομάδα) πρόσβαση στο γραφείο του.

 

Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να βρούμε οποιονδήποτε ψυχοθεραπευτή είναι διαθέσιμος χωρίς γεωρραφικό περιορισμό. Ιδανική για κατοίκους απομακρυσμένων νησιών και χωριών. Επίσης ενδύκνειται για έλληνες της ομογένειας κατοίκους εξωτερικού.
Πως φτιάχνεται το πρόγραμμα  

Καλώντας στα τηλέφωνα του κέντρου μας μπορείτε να κλείσετε τη μέρα και ώρα της θεραπείας.

 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Κόστος  

Το κόστος της θεραπείας καθορίζεται στην πρώτη συνεδρία βάσει του αιτήματος του θεραπευόμενου.

 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Τρόπος πληρωμής  

Η αμοιβή γίνεται μετά το πέρας της εκάστοτε θεραπείας.

 

Η αμοιβή πραγματοποιείται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.
Διάρκεια θεραπείας  

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 60 λεπτά.

 

Ακριβώς η ίδια διάρκεια.
Επαφή με το θεραπευτή  

Η επαφή με το θεραπευτή γίνεται σε συγκεκριμένο κάθε φορά χώρο και φυσικά υπάρχει μία αλληλεπίδραση άμεση πρόσωπο με πρόσωπο.

 

 

Εδώ η επαφή γίνεται μέσω της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας. Ο θεραπευτής βρίσκεται πάντα στο γραφείο του ενώ και ο θεραπευόμενος καλό είναι να βρίσκεται κάθε φορά σε συγκεκριμένο χώρο όπου είναι απαραίτητο να υπάρχει ησυχία, να μην παρευρίσκονται άλλοι άνθρωποι γύρω καθώς και ερεθίσματα που θα διασποούν την προσοχή (τηλέφωνα κ.α.). Να τονίσουμε πως το απόρρητο διασφαλίζεται και σε αυτή την περίπτωση.

 

Αποτελεσματικότητα θεραπείας  

Η αποτελεσματικότητά της είναι δεδομένη καθώς έχει μελετηθεί και εφαρμοστεί

 

Μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της online ψυχοθεραπείας. Επίσης η άνεση του προσωπικού χώρου επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να εξερευνήσουν βαθύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και να τις εκφράσουν.
Εξοπλισμός  

Χρειάζεται να υπάρχει ένα γραφείο εξοπλισμένο και κατάλληλο για την προσωπική θεραπεία.

 

 

Και πάλι χρειάζεται ένα γραφείο κατάλληλα εξοπλισμένο, όπως επίσης και καθένας απο τους δύο (θεραπευτής και θεραπευόμενος) να διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξοπλισμένους με skype, μία κάμερα,  μία σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς και ακουστικά (κατα προτίμηση με ενσωματωμένο μικρόφωνο).

*Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας Virtual reality glasses.