Η Πρώτη Ελληνική Εφαρμογή Λογοθεραπείας!

Η επιστημονική ομάδα της Ανάδρασης με τη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων του χώρου μας σας παρουσιάζει την πρώτη εφαρμογή λογοθεραπείας στην Ελλάδα, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μπορείτε να τη βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της google (Play Store) και να την κατεβάσετε στην φορητή συσκευή σας εφόσον αυτή λειτουργεί με λειτουργικό σύστημα Android. Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του θεραπευτή που θέλει να την εντάξει στο θεραπευτικό του πρόγραμμα αλλά και για το γονέα που επιθυμεί ν’αναπτύξει το λεξιλόγιο, τη δημιουργία προτάσεων, την αναγνώριση ήχων και πολλές άλλες δεξιότητες.

Άν Ψάχνετε για μια απλή εκπαιδευτική εφαρμογή για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν τις δεξιότητες Λόγου και Άρθρωσης φθόγγων τότε μόλις τη βρήκατε! Είναι κατάλληλη για κάθε παιδί προσχολικής, προνηπιακής ή/ και νηπιακής ηλικίας. Το κάθε παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την εφαρμογή λόγου, ανεξάρτητα με τη μητρική του γλώσσα, καθώς δεν υπάρχει καθόλου γραπτό κείμενο!

Η «Speechland House» είναι μια εγγυημένη εφαρμογή Λογοθεραπείας, η οποία παρέχει ένα ασφαλές, εύχρηστο και ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά Speechland1σας. Μέσα από την εφαρμογή το κάθε παιδί αναπτύσει και αποκτά εμπιστοσύνη στις ακουστικές του ικανότητες και συνειδητοποιεί τις διακρίσεις των ήχων στο καθημερινό του περιβάλλον και τους ήχους στο σπίτι. Το πιο βασικό επίπεδο της ακουστικής διάκρισης, είναι ευρέως αποδεκτή η δυνατότητα να εντοπίζονται κοντινοί ήχοι που συνδέονται με τους περιβαλλοντικούς ήχους π.χ. η διαφορά μεταξύ του ήχου ενός ανεμιστήρα και του ήχου ενός ψυγείου. Οι ακουστικές δραστηριότητες μπορούν να γίνουν με διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο και κρατούν τα παιδιά ενεργά καθώς αναπτύσουν σημαντικές ικανότητες που θα τους στηρίξουν στις αναγνωστικές τους δεξιότητες. Έτσι η εφαρμογή «Speechland House» προσκαλεί τα παιδιά να σας δείξουν πόσο καλά είναι στο να ακούν και να ονοπμάζουν τα στοιχεία γύρω από το σπίτι.

Επίσης η εφαρμογή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες λογοθεραπευτές κατά τη διάρκεια συνεδριών λογοθεραπείας καθώς βοηθά τα παιδιά με επικοινωνιακές διαταραχές, διαταραχές της φωνής, κλπ. Αυτή η εφαρμογή ασχολείται με ένα ευρύ πεδίο θεμάτων ομιλίας, γλώσσας και φωνής που αφορούν την επικοινωνία, όπως π.χ.: δυσκολίες επικοινωνίας, δυσκολίες δημιουργίας γραμματικών ή νοηματικών προτάσεων,διαταραχές (μνήμης, προσοχής, κλπ).

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή; Είναι τόσο απλή που ακόμα και ένα μωρό μπορεί να την κάνει! Απλά πατήστε τις εικόνες για να ακούσετε τους ήχους. Έχουμε επίσης προβλέψει δύο ειδικά κουμπιά σε κάθε εσωτερική οθόνη το κόκκινο και το μπλε κουμπί. Το κόκκινο κουμπί είναι το κουμπί με το οποίο πηγαίνεις πίσω και σου δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψεις πισω στην κύρια οθόνη. Το μπλε κουμπί έχει διπλή χρήση. Όταν το πατάς, κλείνει την εφαρμογή και η δεύτερη χρήση του είναι όταν, για οποιοδήποτε λόγο, η εφαρμογή δεν μπορεί να ανεβάσει κάποιους ήχους, την επανεκκινεί

Αυτή η εφαρμογή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία με μικρά παιδιά που έχουν διαγνωστεί με ADHD, αυτισμό, προβλήματα στη γλώσσα και την ομιλία και για κάθε παιδί που δυσκολεύεται να διακρίνει τους ήχους. Δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τους Λογοθεραπευτές κατά τη διάρκεια της λογοθεραπείας συνεδρία.

Περιέχει 110 ήχους και 120 φωτογραφίες. Η εφαρμογή αυτή ειδικά δεν υπερφορτώνετε τα παιδιά και τους γονείς με πάρα πολλά ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα. Επομένως, τα παιδιά σας, κατά τη διάρκεια που χρησιμοποιούν αυτήν την εφαρμογή δεν αγχώνονται και δεν έχουν υπερβολική διέγερση.

Περισσότερες από 110 εικόνες θα βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει τα ονόματα και να ταιριάξει τις εικόνες και τους ήχους από διάφορα αντικείμενα γύρω από το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα Speechland5διαδραστικό βιβλίο με εικόνες. Ως αποτέλεσμα χτίζει μια ισχυρή σχέση με το καθημερινό λεξιλόγιο τόσο συναρπαστική για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Διαθέτει πάνω από 110 όμορφα και δελεαστικές για τα μάτια φωτογραφίες που συνοδεύονται από τους ήχους τους. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί πραγματικές εικόνες (και όχι σχέδια), έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για το μωρό σας να τις συσχετίσει με τις εικόνες του περιβάλλοντός του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ένα από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ελάχιστη χωριτηκότητα στο κινητό σας δεδομένου ότι όλοι οι ήχοι αποθηκεύονται στο server μας . Έτσι, εάν είστε εκτός δικτύου το παιδί σας θα είναι σε θέση να παίξει μόνο με τις εικόνες και όταν είστε συνδεδεμένο (Wi-Fi, 3G, 4G, κλπ.) μπορείτε να έχετε διαθέσιμες και τις φωτογραφίες και τους ήχους.