Η αξία της θεραπείας

…όταν τη χαμηλή τιμή την πληρώνουμε ακριβά.

Με το άρθρο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως προς εσάς τους γονείς αλλά και όσους ευθύνεστε για την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών μας, μια ευθύνη τόσο μεγάλη και σημαντική που θεωρώ χρέος μας να φροντίζουμε ώστε να τους παρέχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και λέγοντας ότι καλύτερο δεν εννοώ απαραιτήτως και ό,τι ακριβότερο γιατί δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ακριβά αντικείμενα, όσο από συναισθήματα και από ανθρώπους που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα τους και να τα στηρίξουν απλά και μόνο με την παρουσία τους.

 

Ένα από τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια από κάποιο ειδικό επιστήμονα του χώρου μας και μπορεί να αφορά θέματα που άπτονται της ψυχικής τους υγείας, του λόγου, μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων δυσκολιών που τυχόν αντιμετωπίζουν, είναι το καυτό θέμα που αφορά την αμοιβή του θεραπευτή και την αξία της θεραπείας. Και ο λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί απασχολεί πολλούς γονείς, και λογικό το βρίσκω, και επιθυμώ με τη σειρά μου να δώσω την προσωπική μου θέση στην προσωπική σας κρίση.

Η ανάγκη του γονέα λοιπόν στις μέρες μας είναι ολοένα για θεραπεία μεν από τη μια πλευρά σε συνδυασμό με όσο πιο χαμηλές τιμές γίνεται από την άλλη. Ξεκινά λοιπόν, σε κάποιες περιπτώσεις, μια ατέρμονη διαπραγμάτευση στην οποία ο γονέας ζητά ολοένα και πιο χαμηλές τιμές γιατί η εποχή είναι δύσκολη, γιατί δεν τα βγάζει πέρα, και γιατί δεν πιστεύει πως μπορεί να ανταπεξέρθει. Αυτό λοιπόν που ο γονέας ψάχνει τη στιγμή αυτή είναι μια πολύ χαμηλή τιμή, έχει μία ανάγκη να καλύψει και κάτι πρέπει να κάνει γι’αυτό. Ρίχνεται λοιπόν σε ένα ατέρμονο κυνηγητό της πιο φτηνής υπηρεσίας προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη που του έχει προκύψει, και φυσικά είναι κάτι που έχει κάθε δικαίωμα να καλύψει όσο καλύτερα γίνεται για το παιδί του.

Και εδώ έρχομαι και εγώ να προσθέσω ότι έχει όντως κάθε δικαίωμα να ψάχνει το καλύτερο για το παιδί του και όντως θα πρέπει να καλύψει την ανάγκη που έχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπροσθέτως είναι πολύ καλό να επιτύχει την καλύτερη τιμή μιας και η εποχή μας όντως απαιτεί να διεκδικούν κάτι τέτοιο. Εκεί που θα ήθελα να σταθώ και να σχολιάσω είναι ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας της χαμηλής τιμής. Έτσι χαμηλή και συμφέρουσα τιμή είναι αυτή που συνδυάζεται άμεσα με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Αυτός είναι ένας πολύ βασικός άξονας πάνω στον οποίο έχουμε βασίσει όλες μας τις θεραπείες αλλά και τα μαθήματα. Για να γίνω πιο αναλυτικός σε αυτό θα δώσω στην επόμενη παράγραφο ένα σύντομο παράδειγμα μιας φαινομενικά χαμηλής τιμής και μιας συμφέρουσας τιμής, και να τονίσω εκ των προτέρων πως το παράδειγμα αυτό βασίζεται σε πολλές από τις μαρτυρίες γονέων που αυτή τη στιγμή ακολουθούν τα παιδιά τους ή και οι ίδιοι κάποια θεραπεία στο χώρο μας.

‘’Πήγα το παιδί μου για δύο συνεχή χρόνια σε μια ειδικό η οποία το έβλεπε σε μία πολύ συμφέρουσα τιμή αλλά δε μπορώ να πως πως βλέπω κάποιο αποτέλεσμα σε αυτό. Έτσι αποφάσισα να έρθω σε εσάς που θέλω να πιστεύω πως θα γίνει καλύτερη εργασία΄΄

Αυτό είναι το συχνό αποτέλεσμα που καταλήγει ένας γονέας ο οποίος μετά από ένα διάστημα μη αποτελεσματικής θεραπείας έρχεται στο χώρο μας για να ζητήσει τη δική μας συμβολή στη δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Εκεί λοιπόν που θέλω να εστιάσω είναι όσον αφορά τον ορισμό της πραγματικά οικονομικής θεραπείας. Έτσι συμφέρουσα, προσιτή και οικονομική θεραπεία είναι αυτή η οποία συνδυάζει αρκετές παραμέτρους, πέραν της τιμής. Αναφέρομαι φυσικά στο συνδυασμό μιας προσιτής πάντα τιμής με υψηλή ποιότητα, με καλή γνώση του αντικειμένου, με συνέπεια σε όσα λέγονται, με οργάνωση, δομή και στοιχεία που συντελούν σε μια σωστή αποκατάσταση της όποιας δυσκολίας. Η συνύπαρξη των παραπάνω στοιχείων κάνει μια θεραπεία να είναι οικονομική και προσιτή στο γονέα, αφού με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ορατό αποτέλεσμα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Δηλαδή αν συνδυάσουμε όλους τους παραπάνω παράγοντες, τότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα πως σε βάθος χρόνου βγαίνετε κατά πολύ κερδισμένοι επιλέγοντας για τη θεραπεία του παιδιού σας μία επαγγελματική λύση της μορφής που μπορεί να σας προσφέρει ο χώρος μας.

Δική μας επιδίωξη στην Ανάδραση είναι να μπορούμε να προσφέρουμε θεραπεία για όλους τους ανθρώπους γιατί είναι προσωπικό δικαίωμα καθενός μας, και η επιλογή σας για οικονομική παροχή στις υπηρεσίες μας να λαμβάνει υπόψιν πως η τιμή είναι απλώς ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την αξία της θεραπείας, συνυπολογίζοντας και όλους τους υπόλοιπους στην τελική σας επιλογή. Ας επιστέψουμε λοιπόν στην ποιότητα γιατί μάλλον είναι η πιο οικονομική λύση.