Μουσικοκινητική Αγωγή

«Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους
προς τα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής».

Πλάτων

   

Ο σκοπός της Μουσικοκινητικής αγωγής είναι τα παιδιά να βιώσουν μέσα από το σώμα και την κίνηση, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κ.λ.π

Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται μουσικά και έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές όπως ρυθμός, χορός, χώρος, κίνηση.

Επιστρατεύεται το σώμα, το πνεύμα & η ψυχή και αναπτύσσεσαι η αυτοπειθαρχία και η δημιουργική έκφραση τα των παιδιών.

Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις.

Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική.

Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Κάποια από τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι: το ντέφι, το ξυλόφωνο, οι μαράκες, τα τυμπανάκια , τα τριγωνάκια κ.λ.π, καθώς και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών έως και 7-8 ετών, τα οποία έχουν διάθεση για χορό και μουσικές γνώσεις.

Οι εγγραφές για την ομάδα μας μπορούν να γίνουν καθόλη τη διάρκεια του έτους ενώ να σας ενημερώσουμε συναντιόμαστε 1 φορά κάθε εβδομάδα για μιάμισι ώρα.

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη δραστηριότητά μας.